Het Einde van de HCC testbank

Een kort vaarwel aan een van de Beste HCC groeperingen


Het gebeurt niet vaak dat ik met tegenzin op deze website schrijf maar naar eer en geweten heb ik geen keus.

Zoals bekend (zie het andere HCC artikel op deze site The HCC Days) ben ik al jaren HCC vrijwilliger voor de HCC testbank. Dit alles begon ooit met de HCC reparatie dienst (uitgevoerd door Getronics) toen deze ermee ophield bleven de Getronics vrijwilligers en werden deel van de HCC testbank en HCC Technische vraagbaak. Iedereen was blij met de testbank, iedereen was er tevreden over en iedereen vond het een geweldig idee.

Dat wil zeggen tot een paar maanden terug.

Iemand van een andere HCC groep belde me dat de HCC testbank er mee ophield. En inderdaad, op de HCC site stond dit vermeld. Niemand, ook ik snapte waarom. Eerst dacht ik nog aan een flauwe grap dus nam ik kontact op met de leidinggevende van de Testbank en het bleek dus helaas meer dan waar te zijn. Ik heb geen idee van de achtergrond waarom de Testbank ermee gestopt is en ik ga hier niet speculeren. In dit artikel slechts de feiten.

Van de HCC ontving ik slechts een simpel briefje, "sorry jouw groep bestaat niet meer". Geen woord verder. Pas nu, in de laatste twee weken voor de HCC dagen beginnen ben ik erachter dat de gewone gebruikersgroepen de taak van de HCC Testbank maar moeten overnemen.

Hallo?

Welke ****** (zes letters begint met i en eindigt op t) verzint dit?
Hadden de gebruikersgroepen het nog niet druk genoeg??? De testbank was JUIST in het leven geroepen om de gebruikersgroepen te helpen en te ontzien!

Leden van de HCC hebben nu,
  • GEEN centraal aanspreekpunt voor Hardwareproblemen
  • GEEN centrale testplek
  • GEEN zelftesthoek
  • GEEN plek om even een paar settings door te lopen
  • GEEN plek om hun hardware te laten testen
Wel... het ziet ernaar uit dat ik voor het eerst alleen naar de HCC ga. Niet zo heel erg... ik ga toch altijd alleen terug... maar toch... ik mis de testbank nu al. Een goede hardwerkende ploeg die in mijn ogen meer verdiende dan een lullig briefje. Maar het ergste is het voor al die mensen die ieder jaar weer op de konden testbank rekenen voor hulp....

Maar ja, Sorry, het HCC bestuur had ons Testbank vrijwilligers blijkbaar niet langer nodig.... Jammer... tot ziens...

En aan mij rest slechts dit.

Aan iedere ex Testbank medewerker die dit leest (het zullen er weinig zijn).

Het was een Eer en een Voorrecht om sinds 1995 met jullie te mogen samenwerken op de HCC dagen. Van de hulp en de profesionaliteit die jullie hier hebben gegeven kan menig bedrijf nog wat leren.

Bedankt.

Tom A.H. Piel Testbank medewerker sinds 1995.

Copyright © Tom A.H. Piel

All rights reserved